Παρακολουθήστε Τώρα, Ο Λόγος σε 4 Γυναίκες

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η διαδικτυακή συζήτηση: Ο λόγος σε 4 γυναίκες: «Πως μετατρέπεται το εργασιακό περιβάλλον σε Great Place to Work®» που διοργάνωσε το Great Place to Work® Cyprus.

«H επιτυχία της εκδήλωσης εστιάζεται στο γεγονός ότι οι πρωταγωνιστές ήταν άτομα που μπορούν να παρουσιάσουν συγκεκριμένες εμπειρίες, μέσα από τη δράση τους, που για το ακροατήριο αποτέλεσαν χρήσιμες συμβουλές και εφαρμόσιμες ιδέες» δηλώνει ο Κυριάκος Ιακωβίδης, Γενικός Διευθυντής του Great Place to Work® στην Κύπρο.

Το συντονισμό της συζήτησης είχε η Ελένη Κωστέα, καθηγήτρια στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου και Διευθύντρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Η Άντρεα Αντωνίου, Περιφερειακή Διευθύντρια της Iron Mountain για την Ανατολική Ευρώπη (Κύπρος, Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Κροατία, Σερβία, Τσεχία, Σλοβακία) έκανε αναφορά στις πρακτικές που υιοθετεί μια πολυεθνική για να δημιουργήσει μια εργασιακή κουλτούρα που εξασφαλίζει τη δέσμευση των εργαζομένων. Έκανε αναφορά στην αξιοποίηση της διαφορετικότητας, στη μέγιστη συμμετοχή όλων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και στις δράσεις που ενθαρρύνουν την καινοτομία.

Η Χριστιάννα Διογένους, CEO της Unicars αφηγήθηκε το «ταξίδι» της μαζί με την ομάδα της για τη μετεξέλιξη μιας οικογενειακής επιχείρησης, που ενώ διατηρεί τις αξίες της «οικογένειας», υιοθετεί μια ορθολογιστική προσέγγιση με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Εκ μέρους του Great Place to Work® παρουσίαση έκανε η Ρεβέκκα Ράφτη η οποία μοιράστηκε πρακτικές από τις εταιρείες που διακρίθηκαν στη λίστα World’s Best Workplaces™ 2020 του Great Place to Work® και που μπορούν να έχουν καθοριστικό ρόλο στη βελτίωση του Εργασιακού Περιβάλλοντος Εμπιστοσύνης και Δέσμευσης του προσωπικού.

Κλείνοντας τη συζήτηση η κυρία Κωστέα έκφρασε τον ενθουσιασμό που νοιώθει όταν διαπιστώνει ότι όλο και περισσότερες Κυπριακές Επιχειρήσεις εφαρμόζουν τις πρακτικές που εμπεριέχονται στη διδακτέα ύλη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού.

To Great Place to Work® προγραμματίζει κι’ άλλες ενδιαφέρουσες διαδικτυακές εκδηλώσεις με εκπροσώπους Κυπριακών εταιρειών που λαμβάνουν πιστοποίηση ή διάκριση από το Great Place to Work®.

Comments are closed.