Κυπριακές εταιρείες ανάμεσα στις καλύτερες της Ευρώπης

Τρεις Κυπριακές εταιρείες και μια πολυεθνική με παρουσία στην Κύπρο, έχουν πετύχει να ενταχθούν στην περίφημη λίστα Europe’s Best Workplaces™ 2021 του Great Place to Work®.

Πρόκειται για την NEXXIE Group που εξασφάλισε την 7η θέση στην κατηγορία «Οι 25 καλύτερες μικρές εταιρείες με αριθμό προσωπικού μέχρι 49 άτομα», την PARIMATCH που είναι στην 22η θέση και την Vassos Eliades Ltd στην 33η θέση, στη μεσαία κατηγορία «Οι 50 καλύτερες μεσαίες εταιρείες με αριθμό προσωπικού μέχρι 499 άτομα». Η DHL με παρουσία σε 220 χώρες συμπεριλαμβανομένου και της Κύπρου εξασφάλισε την πρώτη θέση της Ευρώπης στην κατηγορία των πολυεθνικών.


NEXXIE Group, 7η θέση στην κατηγορία «Οι 25 καλύτερες μικρές εταιρείες με αριθμό προσωπικού μέχρι 49 άτομα»

Το 2020 είχαν αξιολογηθεί με το Trust Index©, το πλέον αξιόπιστο, διεθνώς εργαλείο διερεύνησης και αξιολόγησης του εργασιακού περιβάλλοντος, 3,000 εταιρείες σε 36 χώρες της Ευρώπης με τη συμμετοχή πέρα των 1 εκατομμυρίου εργαζομένων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έρευνα των εμπειριών των εργαζομένων που έγινε ποτέ στην Ευρώπη.

Από αυτές τις 3,000 εταιρείες, έχουν επιλεγεί οι 150 καλύτερες με βασικό κριτήριο τις απαντήσεις που έδωσαν οι εργαζόμενοι στο ερωτηματολόγιο του Trust Index©.

Σε σχετική ανακοίνωση ο Γενικός Διευθυντής του Great Place to Work® Cyprus ανάφερε,

«Το Great Place to Work® Cyprus ξεκίνησε τη δραστηριοποίηση του το 2020. Το γεγονός ότι 4 εταιρείες που είχαν πετύχει να είναι στη λίστα Cyprus’ Best Workplaces™, έχουν τώρα πάρει θέση ανάμεσα στις καλύτερες της Ευρώπης, μας κάνει πολύ περήφανους. Τα συγχαρητήρια μας στη NEXXIE Group, PARIMATCH, Vassos Eliades Ltd και στην DHL που μέσα από τις στρατηγικές και δράσεις τους έχουν πετύχει αυτή την Ευρωπαϊκή διάκριση».

Οι εταιρείες που έχουν ενταχθεί στη λίστα θα τύχουν μεγάλης προβολής και δημοσιότητας, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο από τον εκδοτικό οίκο, The Economist.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατανομή των 150 αυτών εταιρειών στους διάφορους τομείς οικονομικής δραστηριότητας:

  • 32% Πληροφορική
  • 14% Επαγγελματικές Υπηρεσίες
  • 13% Χρηματοοικονομικός και Ασφαλιστικός Τομέας
  • 8% Μεταποίηση και Παραγωγή
  • 5% Βιοτεχνολογία και Φαρμακοβιομηχανία
  • 5% Κατασκευές και Υποδομή
  • 18% Διάφοροι άλλοι Τομείς

Σε σχετικές δηλώσεις του ο Michael Bush, CEO του Great Place to Work®, ανάφερε,

«Οι ηγέτες των 150 αυτών εταιριών πρέπει να είναι πολύ περήφανοι. Με κατανόηση στις ανάγκες των εργαζομένων, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν εργασιακό περιβάλλον, μέσα στο οποίο ο κάθε εργαζόμενος μπορεί να αναπτυχθεί και να αποδώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.»

Μπορείτε να επισκεφτείτε την αποκλειστική ιστοσελίδα του The Economist με τις καλύτερες 150 εταιρείες της Ευρώπης, για να μάθετε περισσότερα, καθώς και να διαβάσετε συνεντεύξεις με κάποια από τα στελέχη των 3 κυπριακών εταιριών που έχουν ενταχθεί στη λίστα.

Comments are closed.